PROJECTPLAN & PLANNING

Van zalencentrum naar nieuw Oasis City Almere appartementen gebouw

Op de locatie Willem Dreesweg 8-10 vind je nu THE LAKE party centrum en zaalverhuur. In samenwerking met Jan Bochmann Architecten is het voorontwerp afgerond voor het nieuwe OASIS City Almere appartementencomplex. Het gebouw heeft 9 verdiepingen (10 bouwlagen) en een parkeerkelder, waarbij 61 appartement worden toegevoegd.

Ontwerpfase - Voorlopig Ontwerp

Nu het voorontwerp gereed is werkt projectontwikkelaar Integer Vastgoed aan het Voorlopig Ontwerp van het project. In deze fase is het heel belangrijk om van de buurtbewoners en andere belangstellenden te horen wat zij vinden van het nieuw te bouwen appartementencomplex. Dat vraagt om een goed participatieplan en communicatie. Kijk vooral op de pagina Participatie en Communicatie en doe mee!

Oasis City Almere

Rolverdeling Integer Vastgoed en gemeente Almere

Integer Vastgoed gaat het Oasis City Almere gebouw realiseren. Daarbij is een goede samenwerking en afstemming met andere stakeholders heel belangrijk. Dat geldt zeker voor de gemeente Almere. Ben je benieuwd hoe de rolverdeling is tussen Integer Vastgoed en de gemeente? Op deze plek zetten wij alles overzichtelijk op een rijtje.

Grote behoefte aan woningen

Eerst bekijkt de gemeente of het plan van Integer Vastgoed om een nieuw appartementen complex te bouwen op de locatie Willem Dreesweg 8-10 een gewenste ontwikkeling is voor de stad. Omdat er in Almere grote behoefte is aan woningen is de gemeente positief om het bestemmingsplan te wijzigen.

Goede communicatie en participatie

In de volgende stap wordt het ontwerp van de nieuwbouw Oasis City Almere verder uitgewerkt, waarbij goed gekeken wordt naar de meningen en voorstellen van de buurt. Hiervoor start Integer Vastgoed een uitgebreid communicatie- en participatietraject. De gemeente Almere neemt deel aan het participatietraject om te horen wat de bewoners en belangstellenden vinden en om te zien hoe de communicatie en participatie door Integer Vastgoed feitelijk verloopt. Ook kan de gemeente vragen over de verdere procedure beantwoorden.

Aanvraag Omgevingsvergunning

Uiteindelijk vraagt Integer Vastgoed de omgevingsvergunning aan, nadat het participatietraject en het ontwerpproces is afgerond. In deze fase toetst de gemeente het uiteindelijk bouwplan verder aan de wet- en regelgeving. Er is ook goedkeuring van de gemeenteraad nodig, omdat het plan niet binnen het huidige bestemmingsplan past. Tijdens de procedure voor de omgevingsvergunning heeft u nog de mogelijkheid om in te spreken en eventueel om een zienswijze (bezwaar) in te dienen.

Stukkenlijst project

Wij vinden het belangrijk om open en transparant te communiceren over het herontwikkelingsproject en de voortgang ervan. Dat betekent dat er ook een zogenaamde stukkenlijst is, waarin je relevante documenten kunt vinden die direct of indirect te maken met het project.

 • Initiatiefase
 • Definitiefase
 • Ontwerpfase
 • Voorlopig ontwerpfase
 • Definitief ontwerpfase
 • Bouwvoorbereidingsfase
 • Realisatiefase
 • Beheerfase

Waar staat het project?

Periode oktober t/m december 2020

Hieronder vind je de projectplanning, in schema en voortdurend door ons up-to-date
gehouden.

 • Ontwerpfase – Voorlopig Ontwerp
 • Ophalen meningen en voorstellen van de buurt en belangstellenden
 • Uitwerken opvattingen van bewoners in ontwerp
 • Nadere afspraken Integer Vastgoed en gemeente Almere
 • Aanleveren ontwerp voor aanvraag Omgevingsvergunning
No event found!

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het herontwikkelingsproject?
Meld je dan aan voor de periodieke nieuwsbrief.

Oasis City Almere

Neem contact op:
Integer Vastgoed B.V
World Trade Center
P.J. Oudweg 4
1314 CH Almere
+31 (0)20 7400740

Close Menu

Ontvang meer informatie

Vul uw gegevens en wij houden u op de hoogte van het laatste nieuws en verkoop updates.

Online Buurtbijeenkomst

Vul hieronder uw gegevens in en meld u aan

De buurtbijeenkomst vind plaats op donderdag 28 januari

Geef je mening

U kunt met dit formulier aangeven wat u vindt van het OASIS CITY ALMERE project. Wij zijn erg benieuwd wat u goed vindt, dat kunt u vermelden in de 3 tekstvakken hieronder. Natuurlijk willen we ook zaken beter doen, en dat kunt u vermelden in het 4e tekstvak. Alvast hartelijk dank voor uw moeite.

Vindt u het ingewikkeld om uw mening over het OASIS CITY ALMERE project onder woorden te brengen op het formulier? We helpen u graag. Vergeet dan niet om uw naam, adres, telefoonnummer en email op te geven.
Dan kunnen we met u in contact komen, ook als we nog aanvullende vragen hebben over uw bijdrage.’

Ontvang de brochure

Vul uw gegevens en u ontvangt van ons meer informatie.
Ook houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws en verkoop updates.